Vi har glädjen att berätta att vi den 23 maj börjar ta emot patienter på vår nyöppnade hästklinik i Örebro, belägen vid travbanan/Marieberg.


I nyrenoverade lokaler kommer vi inledningsvis kunna hjälpa er med ortopediska undersökningar/utredningar, munhåleundersökningar av veterinär med vidareutbildning inom hästens tänder samt vissa medicinska undersökningar och utredningar. Hästar som kräver dygnetruntvård, vissa specifika medicinska och kirurgiska fall, remitteras till vårt hästsjukhus i Sigtuna. I mån av tid tar vi emot akuta patienter, men på kliniken vårdas i huvudsak patienter på dagtid.
Vid Mälaren Hästklinik används den senaste utrustningen för diagnostik och behandlingar. Kliniken i Örebro erbjuder de senaste inom röntgen och ultraljudsteknik samt endoskopi för luftvägsutredningar på hästar i vila samt under arbete. Kliniken i Örebro är välutrustad för konventionella ortopediska behandlingar så väl som regenerativa behandlingar med IRAP, PRP, enskilt eller i kombination med stötvågsbehandling.
Vi erbjuder alltid enklare kontroller som endoskopier/blodprov inför eller efter starter och drop-in vaccinationer när kliniken är öppen. Sedan en tid tillbaka och fortsättningsvis genomförs ponnymätningar i Örebro län vid kliniken.

Till att börja med kommer kliniken vara öppen dagtid 1 dag/vecka.
Nedan ser ni vilka dagar kliniken är öppen, fler datum kommer löpande:

v.21 tisdag (23 maj)
v.22 torsdag (1 juni)
v.23 fredag (9 juni)
v.24 torsdag (15 juni)
v.25 onsdag (21 juni)
v.26 torsdag (29 juni)
v.27 onsdag (5 juli)
v.28 torsdag (13 juli)

Vi kommer gradvis öka klinikens öppettider och utöka teamet med även hovslagare och fysioterapeut.
De veterinärer som kommer bemanna kliniken är Carla Troteaga, Izabella Granswed, Oili Kauppinen, Gustaf Croon & Sara Vidal Vrijens. Veterinärassistent på plats kommer vara Erika Persson Kangas. Du kan läsa mer om dem på vår hemsida under personal, veterinärer, sortera på Örebro.
Officiell invigning av kliniken kommer ske i höst. Vi återkommer närmare med datum.

För att boka tid eller komma i kontakt med oss hör man av sig via telefon eller mejl via växeln i Sigtuna. Man kan även komma in och prata med oss direkt när kliniken är öppen. 08-592 540 10 (Sigtuna)
info@hastklinik.se

VARMT VÄLKOMNA! Vi ser så fram emot att träffa er i Örebro! /Med Varma Hälsningar från
Örebro-teamet vid MHK

Foto

Publicerad fredag 19 maj 2023. info@orebrotravet.se