Team Örebro har fulladdat till fredagens tävlingar med hela 40 hästar till start.


Vi finner etablerade hästar som Karat Band (Lindblom) och M.T.Oliwer Twist (Karlsson), men även Fosbury Zet som gör debut som ”Hockeyhästen”.

Förra årets Örebrotränare med flest segrar på hemmaplan, Juhani Partanen, kommer med hela 6 hästar till start och han är ute efter årets första seger. Tobias Modig har startat 2022 starkt och tävlar med 5 på hemmaplan, Hans Karlsson har laddat med 3 stycken, och Magnus Jernemyr kommer med en duo för att nämna några.

Magnus kommer bl.a. med Fosbury Zet, som ägs av ”Team Hockeyhästen”. Hockeyhästen är ett samarbete mellan Örebro Hockey och Örebrotravet för att vidare profilera Örebro som en idrottsstad där vi samarbetar och för att få fler intresserade av vår underbara travsport. Varken Örebro Hockey eller Örebro Travsällskap har ett ägarintresse i Fosbury Zet utan han ägs av en mix av individer där vissa är ”inbitna traventusiaster” redan medan andra är ”hockeyfans” (som vi givetvis hoppas blir travnördar som oss andra…).
Nu hoppas vi det går bra för Fosbury Zet och att alla nya hästägare får en härlig upplevelse med många fina kommande travminnen!

Förövrigt så har vi finalen i Översta Gårds körsvensserie att se fram emot under kvällen. Vi uppmärksammar också att Markus B Svedberg blev 2021års Tränarchampion samt att Rikard N Skoglund blev Kuskchampion. Royal Sulkys fina pris för årets segerrikaste hemmatränare på hemmaplan går, som nämnt, till Juhani Partanen.

Tummar hålles för alla våra hemmahästar och förhoppningsvis får vi riktigt mycket att skriva om när vi summerar denna vecka för Team Örebro.

Publicerad tisdag 18 januari 2022. info@orebrotravet.se