Stallbacken och hästägare

Hej alla hästägare! Läs nedan från STs hemsida.
Foto: Petter Karlsson!


Hästägarna tillbaka på stallbacken från 29 september

Onsdag 29 september tar svenska myndigheter bort pandemirestriktionerna för publika evenemang. För travsporten innebär det bland annat att stallbackarna inte längre behöver betraktas som stängda arbetsplatser på tävlingsdagarna. Från och med onsdag är alltså hästägare med starthäst välkomna in på stallbackarna igen.

– Det har varit två tuffa år för alla sporter och evenemang. Travsportens arbetsplatsstrategi har fungerat förhållandevis bra på stallbackarna sedan mars 2020, men för hästägarna har det förstås varit trist att inte kunna följa egna starthästen på nära håll. Nu hälsar vi äntligen hästägarna tillbaka in på stallbackarna, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson.


Hästägare med starthäst
Hästägare med starthäst är välkomna tillbaka på stallbackarna från 29 september, under förutsättning att man kan visa upp en giltig biljett. Biljetten kommer antingen som etikett på banprogrammet eller digitalt till den mailadress du registrerat. Se aktuell banas hemsida för mer info.

Hästägare med årskort
Hästägarekort med årsmärke för 2019 och 2020 gäller för entré till stallbacken enligt tidigare regler, under hela 2021. På vissa banor (t.ex. Solvalla) behöver du även en digital dagsbiljett. Se aktuell banas hemsida för mer information.

Övriga rutiner på stallbacken
Även i övrigt återgår en del rutiner till det normala, när det gäller stallbackarna på tävlingsdagar.

  • Tv-intervjuer på stallbacke och bana kan göras utan särskilda smittskyddsåtgärder.
  • Alkotester kan göras utan särskilda smittskyddsåtgärder.
  • Travskolan kan ha kurser även under tävlingstid vid behov.
  • Det finns inte längre några antalsbegränsningar på publikplatserna.

Lokala begränsningar kan fortfarande förekomma
Som vi lärt oss de senaste åren kan förhållanden ändras med kort varsel. Om smittskyddsläget kräver det kan myndigheterna förstås återinföra restriktioner och begränsningar under vintern och längre fram. Det kan gälla både nationellt och regionalt. Som hästägare kan det vara bra att kolla vad som gäller på den bana du tänker besöka, och informationen hittar du enklast på banans hemsida.

Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom
Covid-sjukdomen finns fortfarande kvar och vi måste skydda både oss själva och varandra. Som tidigare gäller att du ska stanna hemma om du är sjuk eller har symtom, tvätta händerna, hålla avstånd till andra. Håll i och håll ut!

 

Publicerad torsdag 30 september 2021. info@orebrotravet.se