Ny VD/Sportchef under hösten

Under hösten kommer en ny VD att tillträda vid Örebrotravet. Robin Thörn kommer att sluta på grund av personliga skäl och Örebrotravets styrelse har gjort klart med Björn Andersson som Robins ersättare.


Pressmeddelande:

Under hösten kommer en ny VD att tillträda vid Örebrotravet. Robin Thörn kommer att sluta på grund av personliga skäl och Örebrotravets styrelse har gjort klart med Björn Andersson som Robins ersättare.

”Det är tråkigt att Robin slutar, men livet kommer emellan ibland och då måste jobbet få stå tillbaka. Björn Andersson är ett känt och aktat namn i branschen och har en mycket kort väg in i vår organisation, därför är vi mycket nöjda med att ha kommit överens med Björn”, säger styrelsens ordförande Fredrik Askhem.

Björn Andersson kommer närmast från Karlslunds damfotboll där han har gjort ett gott arbete och formellt tillträder Björn jobbet som VD/sportchef den 1 november.

”Vi har kommit överens om att Robin stannar kvar så länge det behövs för att sätta in Björn i arbetet; de kommer således att gå omlott en period. Vi är mycket nöjda med det jobbet som Robin har gjort under den tid han varit hos oss och vi önskar honom all lycka till framöver. Samtidigt är vi väldigt glada över att Björn tackade ja när han fick frågan. Från styrelsen är vi övertygade om att detta blev en bra lösning”, avslutar ordförande Fredrik Askhem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Några ord från Robin till Travsällskapen:

Jag kommer att avsluta min tjänst av personliga skäl. Jag trivs verkligen bra på Örebrotravet och Fornaboda med spännande utmaningar och med människorna som jag jobbar med, men jag måste sätta min familj i första hand och göra denna förändring.

Team Örebro har uträttat en hel del det senaste året tycker jag, men det är massor som pågår och som fortsatt måste göras och samma gäller för Fornaboda.

Björn har i högsta grad varit involverad i allt som gjorts i Örebro och känner till vilka projekt som är på gång i och med sin roll i styrelsen, där Björn är Vice Ordförande.

Björn är mycket välkänd på Örebrotravet, Fornaboda och i resten av trav-Sverige. Björn har tidigare arbetat på Örebrotravet och Fornaboda under åtta år, innan han som Travbanechef slutade i december 2014.

Björn arbetar nu inom sport på hög nationell nivå och har varit Klubbchef på KIF Örebro DFF.

Björns fantastiska erfarenhet kryddat med hans engagemang och arbete inom Örebro Travsällskaps styrelse gör att vi inte kommer att förlora något tempo p.g.a. detta skifte av VD/Sportchef.

Björn och jag kommer att överlappa så länge det behövs för att se till att det blir en så bra övergång som möjligt. Under perioden vi överlappar kommer Örebrotravet inte behöva betala min lön.

Det är jättetråkigt att vår tid tillsammans inte blev längre. Det var verkligen en dröm som blev sann när jag fick möjligheten att jobba med mitt allra största intresse, travet. Jag är tacksam för att jag fick chansen att jobba för er alla i Travsällskapen och för att jag fått jobba med alla fantastiska människor på Örebrotravet och Fornaboda.

Jag kommer som sagt finnas på plats så länge som det krävs och kommer inte slå av på takten. Vi har många härliga tävlingsdagar framför oss i Örebro och många spännande projekt jag vill vara med och slutföra.

Björn kommer att vara en perfekt ledare för Team Örebro och som sportchef på Fornaboda och jag är övertygad att ni tillsammans kommer att uträtta stordåd.

Fornaboda är ju Sveriges grönaste travbana, men här finns förstås möjligheter till förbättringar om alla hjälps åt för en bättre framtid.

Sveriges närmaste bana, Örebrotravet, förtjänar också att vara en av Sveriges bästa och mest imponerande travanläggningar - nöj er inte förrän så är fallet!

Sköt om er och vi ses framöver,

Robin

 

Publicerad måndag 13 september 2021. info@orebrotravet.se