Härlig kväll på Örebrotravet!

Det var ”bara” en breddloppsdag i september, men det var en kväll att minnas tycker vi.


Vi hade 89 gäster på publikplats och ytterligare 28 i vår drive-in. Inte så illa för en breddloppsdag en torsdagskväll i september!

Vi fick se hela fem hemmasegrar från våra tränare och sex från kuskar/ryttare!

Först ut var Digital Bar som tränas av Elin Dalegård och ägs av storsatsande 5g Design AB i Askersund (med Jonas Gylling i spetsen). ”Baren” tog sin första seger i sin tolfte start (men knappast sista) och körande Magnus S Karlsson sin 100e kuskseger! Grattis Magnus och grattis alla bakom ”Baren”.

Nästa hemmasegrare var Malin Lindströms Raj’s Red Magic med vårt kusklöfte Carl Philip Lindblom i vagnen. De vann med en ”hals” framför nästa Örebrohäst, Tiramisu Doc, som tränas av Johanna Pehrsson och kördes av Micael Lindblom. Grattis till fina prestationer!

Sen var det stor glädje efter Roger Ahlberg-tränade Dragon Speed D.S. vann med Kent P Gustavsson. De vann med hela åtta längder efter en riktigt imponerande prestation. Det var en skön syn att se Kent P iskallt nicka och le mot ägare Lars Ahlberg runt mitten på upploppet. Efteråt fick vi höra från Lars om historien när hästen ropades in på auktion där ett av de viktigaste kriterierna var att det skulle vara en ”svart häst””…underbart att höra och ännu ett fint exempel på hur svensk travsport berör och har så mycket att ge. Lars och Roger äger Dragon tillsammans.

Seger nummer fyra kom från Stall Denneman efter att Budets Lasse och Calle Lindblom spårat hela vägen i loppet för hästar med minst 500tkr på kontot. Det här var Budets Lasses andra raka seger på mindre än en vecka och det ser ut som Jordy och Jennifer Denneman lyckas riktigt bra med att träna sina hästar här på Örebrotravet. Grattis Dennemans och tack för att ni valde Örebro!

Den femte och sista tränarsegern för dagen kom från Fred Carlsson-ägda Gizmo med Anna Sedström i sulkyn. Gizmo tränas av Gabriella Zaxin och tog sin första seger i sin sjunde start. Riktigt kul för Fred som är en ”eldsjäl” här på Örebrotravet som levererar morötter till stallbacken och alltid kör amatörföreningens provlopp. Grattis Gizmo och alla i kretsen runt honom!

Vi vill också nämna att vår montédrottning Sofia Adolfsson vann kvällens montélopp efter en snygg ritt när hon vann med U.S.Male och även att Linn Andersson två gånger var nära tränarkarriärens första seger efter två mersmakande andra platser med Checklist och Poledancer.

De gäster som kom verkade trivas och pratade gärna om den goda maten till plånboksvänliga priser. 

Vi hade segerintervjuer och glada vinnare i cirkeln.

Micke från Royal Sulky var på plats och delade ut ett fint pris bestående av en hel sulky till Isabella Legl Bååth som vann utlottningen bland ponnytränare i Örebro/Lindesberg.

Vi hade barn som fick rida på ponny, alla fick prova på travsimulator och möjligheten att träffa hockeystjärnor från Örebro.

Örebro Hockeys VD Mikael Johansson, lagkapten Stefan Warg och Gustav Backström var på plats vilket var uppskattat och kul. De meddelade att de gärna kommer tillbaka igen!

Som ni förhoppningsvis vet så kör vi ”TACK från TRAVET” under september med en hel del gratiserbjudanden och kul aktiviteter och det verkar som det lockade fler folk till oss. Det var kul att se ett antal helt nya besökare som hade andra frågor än de som är vana travbesökare.

Det här var bara början, men känns ändå som en bra början! Tack till alla som kom och tack till våra samarbetspartners för fina priser i publiktävlingen!

 

 

Publicerad fredag 10 september 2021. info@orebrotravet.se