Äntligen!

Hävda publikrestriktioner och ST lånar idéer från Team Örebros "TACK från TRAVET" :)


Från Maria Croon, VD ST:

"Den 29 september planerar myndigheterna att häva alla publikrestriktionerna i Sverige. Då kommer alla travbanor återigen välkomna publiken tillbaka utan begränsningar, och hästägare kan äntligen komma till stallbackarna. Och dessutom bjuder travsporten publiken på entréavgiften till alla travtävlingar från 29 september och under hela oktober. Det innebär 94 tävlingar med gratis entré.

– Jag tycker det är viktigt att ge tillbaka något till alla som inte har fått vara på plats under pandemin och längtat tillbaka till travet. Nu vill vi att så många som möjligt får chansen att njuta av sporten som den upplevs bäst – på plats, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.

Samtidigt som läktarna och de publika ytorna öppnas den 29 september kommer även stallbacken att öppna för hästägare och andra som har rätt att befinna sig där under tävlingsdagar. Det har varit en utmanande tid för alla och särskilt för hästägare som inte kunnat följa sina hästar så nära som de vill. Lokala variationer gällande kapacitet på stallbacken kan fortsatt finnas men hästägare med starthäst kommer att prioriteras.

– Det är såklart mycket glädjande att vi kan ta in publik till fullo på våra travbanor. Vi har på ett bra och säkert sätt haft i gång tävlingarna under hela pandemin men det har alltid saknats något och det är en annan sport med publiken på plats. Jag förstår också hur frustrerande det har varit för hästägare att inte få möjlighet att träffa sin häst i samband med tävling.

Från den 29 september till 31 oktober är det 94 tävlingar som genomförs från Boden i norr till Jägersro i söder. Under dessa 94 tävlingar kommer det alltså vara fri entré för att på riktigt välkomna alla tillbaka till travbanorna.

Du som besökare behöver boka din gratisbiljett via din travbanas hemsida. Mer information om biljetter, årskort och tillgång till stallbacke ges av din travbana. Även alla ni som redan har bokat en biljett till en tävlingsdag under tidsramen för fri entré kan kontakta din travbana för att få tillbaka ditt utlägg.

Vi är tillbaka på banan - Vi ses där ute!"

Team Örebro tycker förstås det här är glada nyheter och har redan kontaktat Polisen för att se till att vi får klartecken att öppna Stallbacken för Hästägare och inbjudna igen! Återkommer.

Trevlig helg!

 

Publicerad fredag 10 september 2021. info@orebrotravet.se