Svampen Örebro anno 2021!

Vilket race det blir i år! Presentation av alla startande. Vem kommer vinna 1a priset på dryga halvmiljonen samt fina hederspriser från Broline? Vi ses på Örebrotravet!
Foto: Fjolårssegraren Mi Ma Orthus med RNS. FotoTZ


(Se texten nedan för att lättare kunna läsa)

Ipanema Beach är uppfödd av Stefan T.Z. Melander och är en dotter till Scarlet Knight. Hon har hittills gjort två starter med två fjärdepris som resultat. Ägs av Tord Olsson från Malmö och tränas/körs av Christoffer Eriksson.

Bellissimo Face är en son efter elithingsten Raja Mirchi och den som försvarar Face-uppfödare Kolgjinis färger i Svampen i år. Bellissimo Face har gjort fyra starter hittills i karriären och har aldrig slutat sämre än fyra. Tränare Adrian Kolgjini i sulkyn. Bellissimo Face ägs av Anniv AB i Malmö.

Joyeux du Cygne är en franskfödd häst efter Eridan som tränas och ägs av Henry Rorgemoen från Norge. Det har hittills blivit fem starter, alla i Sverige, med en andraplats på Solvalla som främsta merit. Erik Adielsson kör idag Joyeux du Cygne för första gången.

Nail’em heter hemmahoppet i årets Svampen! Åke Lindbloms fine Trixton-son har startat två ggr på hemmaplan och har vunnit båda på ett övertygande sätt. Team Örebro kan förstås inte låta bli att hålla tummarna för Åke Lindbloms senaste stjärnskott! Team Boback AB äger Nail’em.

Jack J.E. är efter Nuncio och är Joakim Elfvings hopp i årets Svampen-race. Joakim vet ju hur det känns att vinna Svampen efter segern med Mi Ma Orthius förra året. Jack har startat tre ggr med en fjärdeplats som bästa resultat hittills. Äger gör Hästskjuts i Nybro HB&Thuveprofiler AB. Dwight Pieters kör även denna gång.

Houdini U.M. är en hingst efter Nuncio som tränas och körs av Jim Oscarsson och ägs av sin uppfödare UM Stable AB från Umeå. Houdini U.M. har startat två gånger med seger och ett tredjepris som resultat.

Hurlyburly är ett sto som har Tomas Malmqvists f.d. stjärna Tumble Dust som pappa. Tomas är inte bara tränare utan även delägare och deluppfödare till Hurlyburly. Hon har startat tre ggr med en tredje plats som bästa resultat. Carl Johan Jepson kör Hurlyburly i Svampen.

M.T.Sollentuna är ett svart sto efter Quite Easy U.S. som tränas av Svante Båth. Hon har startat tre gånger och har två raka segrar efter att ha slutat 5a i sin debut. Senast van hon ASVT Trottex Auktionslopp med hela 200 000 kr i 1a pris. Svante Båth är med och deläger och det är Svantes dotter, Kim Moberg, som kör.

Julia Sisu är unghästexperten Per Nordströms bidrag till Svampen 2021. Julia Sisu är ett sto efter Kadabra och har segrat i två av sina tre starter efter att ha inlett med ett tredje pris. Hans Ulrich Bornmann från Tyskland äger Julia Sisu.

Beat it inledde sin karriär med att vinna på Lindesberg. Broadway Hall-dottern Beat it har startat fyra ggr, har vunnit två och slutade 2a den 6/10 på Solvalla efter ett starkt lopp. Beat it bytte ägare så sent som den 2/10 då Stall Kuisma köpte henne för 700 000kr. Mattias Djuse tränar och Magnus A Djuse kör Beat it.

Tetrick Wania har startat fyra ggr och har två raka segrar efter en imponerande seger i ett Breeders Crown lopp på Solvalla den 6/10 där Muscle Hill-sonen tjänade 175 000kr. Riina Rekilä är uppfödare, ägare, tränare och körsven för detta löfte!

Escada har redan tjusat Örebropubliken i två starter som har resulterat i två segrar. Hon tränas och körs av Markus B Svedberg. Detta välstammade sto, efter Readly Express, har haft ögonen på sig sen hon köptes på auktion för hela 1,175 miljoner kr. Hon ägs numera av Olof Brodin (Chartering) AB m.fl.

Hästägare och Uppfödare!

Vi bjuder in alla hästägare (2 personer/häst) och uppfödare (2 personer/häst) att komma och inte bara njuta av Svampen Örebro utan även övrigt trav i toppklass samt en god tvårättersmeny komponerad av vår kock Stefan.

Vad sägs om en husets räktoast på salladsbädd som förrätt och sen antingen en bräckt laxfilé som serveras med dillmajonnäs, primörer och ugnsrostad potatis eller fläskfilémedaljonger som serveras med pepparsås, primörer och ugnsrostad potatis?

Hör av er på info@orebrotravet.se eller 019/20 88 00 och meddela om ni kan komma och vilken varmrätt ni föredrar. Det finns vegetariskt alternativ om ni föredrar det.

Publicerad måndag 11 oktober 2021. info@orebrotravet.se