Några ord inför den 14/10

Svampen Örebro och Beijer Byggmaterial bjuder upp till travfest!


Det finns mycket att vara glad över och se fram emot inför torsdagen den 14e oktober. Det är ”Travfest” med fri entré, vi har en dryg handfull häftiga lopp med högre prispengar än normalt och vi har en riktigt vass upplaga av Svampen Örebro för landets bästa 2-åringar!

Det är extra kul att se att det var fler 2-åringar än de senaste åren som ville vara med och tävla i Svampen Örebro. Vi har en härlig mix av hästar såväl som tränare då ingen tränare har mer än en häst till start och hälften av hästarna är ston.

Extra kul för Team Örebro är förstås att vår champion Åke Lindblom har häst till start med Trixton-sonen Nail’em som ju har sett lysande ut när han varit 100%-ig i två starter på hemmaplan. Motstånd saknas verkligen inte och det är på förhand svårt att sia vem som kommer att vinna den dryga halvmiljonen i 1a pris och de fantastiskt fina hederspriserna från Broline International.

Örebrotravet bjuder förstås in ägare och uppfödare till starthästarna i Svampen för att komma och njuta av loppet och kock-Stefans utsökta mat.

Vi tycker som sagts tidigare att Svampen Örebro förtjänar en ”egen” dag och att det är bättre för Trav-Sverige om vårt fina 2-åringslopp lopp inte ligger så nära uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning som det tidigare gjorde.

Vi tror att den 14e oktober blir en riktig höjdardag och fantastisk fin ”uppvärmning” inför vår STL-dag den 23e oktober. Förutom Svampen så har vi i år tre helt nya lopp som har lockat hästar av riktigt hög klass, tre lopp med 75 tusen kronor i första pris. Tre lopp som kan vara ett logisk led i förberedelserna för ”lördagshästarna” som matchas mot vår STL-dag nio dagar senare. De lyckliga vinnarna i de tre nya loppen kommer nämligen att kunna vara kvar i sin ”STL-klass” och kan med andra ord komma tillbaka till oss i Örebro den 23e. Det är riktigt kul att se alla högklassiga hästar i startlistorna och ett flertal med över 2000 i startpoäng.

I övrigt har vi en vass spårtrappa för 4-åriga ston med 50 tusen kronor i 1a pris och två 3-åringslopp med 40 tusen kronor i 1a pris för att nämna några av alla de andra drabbningarna att se fram emot.

Ett STORT TACK till Beijer Byggmaterial och deras samarbetspartners som i dag abonnerar Najo Bar och är med och ser till att alla loppen har fina hederspriser och täcken!

Hjärtligt välkomna till oss på Örebrotravet och vi hoppas nu att ni är många som kommer och hjälper oss att se till det blir en riktigt häftig Travfest hos oss den 14e oktober!

Publicerad fredag 8 oktober 2021. info@orebrotravet.se