Hallå där Calle Sjögren…

Calle var uppe på Sportkontoret för att hämta sin tavla och present som Månadens Hästägare december 2020. Vi passade då på att prata lite om hans häst Lumbermans Kalle som ska starta på V75 på Åby nu på lördag!


Kalle, som har gjort 7 starter i Calles regi, har vunnit 4 och kommit 3a en gång och har fina 1985 i startpoäng.

Calle har leasat Kalle sen 1a oktober 2020 och vi är förstås nyfikna på historien bakom detta.
”Jag hade en konvalescenthäst hos mig åt ursprungliga ägaren, när han ringde och frågade om jag kunde hjälpa till med en annan häst som hade varit sjuk i 6 månader. Det var Lumbermans Kalle och sen när jag hade fått ordning på honom så fick jag leasa honom.”

Det är en pampig häst denne Brad de Veluwe-hingst, han har aldrig tävlat över lång distans tidigare, men har ser onekligen stark ut och man undrar ju hur bra han egentligen är…vad säger du Calle?
”Jag vet inte hur bra han är. Han går nu med 4 järnskor på och en massa annat, det finns många växlar kvar att dra”.

Vem är den bästa häst du har kört Calle?
”Jag har i alla fall aldrig förlorat lopp med Viva Mon som efter en start hos mig gick till Åke Lindblom. Hon vann ju sen Drottning Silvias Pokal 1989. Caract var en riktigt fin häst också”.

Kalle har ju fått spår 7 bakom bilen, men han har ju visat riktigt startsnabb…vad tycker du körande Magnus Jakobsson ska göra från start?
”Inget att tveka på, bara köra rakt fram…”.

Team Örebro önskar Calles Kalle lycka till och vi hoppas det är dags för Örebros första V75-seger för året nu på lördag!

Publicerad måndag 1 mars 2021. info@orebrotravet.se