Hej alla traventusiaster

Det är bråda dagar på Örebrotravet med deadlines för såväl ekonomiska som sportliga budgetar och planeringar. Vi kommer uppdatera er alla när allt är klart och kan kommuniceras vidare.

Idag släpper vi dock lite nyheter på det sportsliga planet.


Vi spenderar inte bara tid på att försöka fundera ut hur vi kan förbättra vår faktiska anläggning och hur vi kan göra saker mer kostnadseffektivt, utan vi vill förstås också klura ut hur det sportsliga kan göras mer attraktivt.

Förutom de anrika och högt doterade loppen Örebro International och Svampen Örebro, så har vi även en handfull andra lopp som sticker ut på uppsidan. Vi har till exempel 4-årings loppet Telebolaget Grand Prix, Juliloppet och Najos-minne!

Gemensamt för dessa fina lopp, är förutom de höga prispengarna, att de tyvärr inte dragit till sig tillräckligt intresse från tränare och hästägare att anmäla sina hästar och loppen har inte gått fulla. Vi nöjer oss inte med det och väljer att prova på lite nya grepp som vi hoppas kommer att slå väl ut!

Telebolaget Grand Prix – flyttar till ett nytt datum!

20e maj – 2100a

Detta fina och högt doterade 4-åringslopp flyttas från mitten av september till den 20e maj. Med sin position mellan Margaretas Tidiga den 5e maj och Fyraåringseliten den 30e maj, så tror vi detta datum kommer locka många av Sveriges bästa 4-åringar!

Det kryllar av fina tidigare vinnare till detta lopp, eller vad sägs om Beanie M.M., Sahara Dynamite, Uncle Lasse och Diamanten! Vi hoppas att detta datum ska locka ännu fler av landets finaste 4-åringar till start i Örebro.

 

Juliloppet - blir en tävlingsserie för 3-åringar!

15e juli -2609a

Under perioden 1 april till 30 juni samlar alla treåriga varmblod som tävlar på Örebro och Lindesberg poäng enligt följande: 9-6-4-3-2-1 (efter placering i treåringslopp). Finalen går på Örebro den 15e juli, en spårtrappa för 12 hästar. En häst som har startat minst en gång under tävlingsperioden på Örebro eller Lindesberg har förtur mot de som inte har startat.

Det är Epos Träindustri AB som hjälper oss att arrangera Juliloppet. Det är ett riktigt anrikt lopp som första gången kördes 1953. Det har bytt skepnad under åren men har i modern tid varit för 3-åringar. Även här finns det massor av fantastiska hästar bland de tidiga vinnarna; Oracle, Al Dente, Timbal och Super Nice heter några av de som haft Juliloppets segerkrans runt halsen.

Svampen Örebro – får en dedikerad tävlingsdag och går mer än en vecka tidigare

14e oktober – 1609a

Samma upplägg som tidigare år, men efter ha lyssnat på aktiva så har vi tidigarelagt Svampen 2021. Under 2020 så låg Svampen Örebro alldeles för nära uttagningsloppen för Uppfödningslöpningen och det vill vi ändra på. Även om Svampen 2021 inte hamnar på en STL-dag så anser vi att Svampen förtjänar en egen dag. Vi tror och hoppas att fina 2-åringar både från djupaste söder till de norrländska skogarna vill komma till vårt optimal geografiska läge och tävla om de fina prispengarna samt hederspriser av rang från Broline Stuteri. 2020 var 1a priset till Svampen hela 558tkr (+ 10% uppfödningspremie) samt hederspriser till ett värde av runt 100tkr.

Vi har även ”Corona-anpassat” anmälningsavgiften, då den är sänkt från 5 000kr till 2 021kr (+moms) och hoppas på riktigt många anmälda till detta fina lopp!

Najos minne – får ny skepnad när vi firar 50år sen Najos derbyseger!

4e november – 2100a

Najos Minne för 4-åringar har haft många imponerande historiska segrare, eller vad sägs om Oasis Bi, Cuzado Dela Noche och vår egen Lucifer Lane?

För att ge alla fina 4-åringar chansen att förlänga säsongen, även om man inte är med i Breeders Crown-finalen, så gör vi om Najos minne under 2021.

Loppet kommer att vara öppet för hingstar/valacker med max 750tkr på kontot, men för ston är taket 1 550tkr (de extra 50tkr för varje gräns som en påminnelse om Najos jubileum!).

Örebrotravet är stolta att arrangera detta fina loppet tillsammans med familjen bakom derbyvinnaren Najo.

Vi ser fram emot att se ännu fler lovande unghästar i våra lopp under 2021!

//Team Örebro

Publicerad onsdag 27 januari 2021. info@orebrotravet.se