Hej alla trav-entusiaster i Örebro!

Idag, onsdag den 20/1, har ST och landets styrelseordförande för de olika travsällskapen samt BAS-föreningarna haft ett viktigt möte, ett extra förtroenderåd där alternativ om travsportens framtida organisation diskuterats.


Dessa diskussioner och senare fullmäktigebeslut om organisationen är förstås av yttersta vikt för en bana som Örebro - en bana som vill satsa stort på framtiden och vill skapa något hela Trav-Sverige kan vara stolta över.

Styrelsen för Örebro travsällskap har redan spenderat en hel del tid på att titta på denna så viktiga fråga, bland annat hade vi ett flera timmar långt (digitalt) möte med ST:s VD Maria Croon i december. Vi hade detta möte tillsammans med Lindes Travklubbs styrelse så vi kunde dra nytta av varandras frågor och insikter.

För er som har tittat igenom allt det material som ST har producerat om detta (och det är mycket!) så vet ni att de har pratat om tre olika förslag. Efter att styrelserna hade gått igenom materialet med Maria Croon och smält alla diskussioner så var känslan att vi inte direkt efter det mötet kunde rekommendera det ena förslaget för det andra till ett kommande rådslag med medlemmarna i Örebro.

Så istället för att ge en initial rekommendation från Örebros travsällskap (bara baserad på styrelsens åsikter, som vissa sällskap har gjort), så skickade vi lite mer än en handfull frågor tillbaka till ST, som vi ansåg att våra medlemmar skulle behöva svar på och få mer kunskap om innan en diskussion skulle kunna hållas och senare beslut kunna fattas. Våra följdfrågor till ST var konkreta och praktiska, frågor som syftade till att bättre förstå den lokala självständigheten och det lokala inflytande när gäller formandet av vår egen framtid. Vi inväntar svar på frågorna.

Vad som händer nu är att ST:s styrelse tar med sig alla banors kommentarer och diskussioner från och med nu och kommer tillbaka med mer och konkretiserad information kring de olika organisationsförslagen. När vi får tillgång till dessa reviderade dokument kommer vi skicka dem till er medlemmar och sen hoppas styrelsen och jag att vi kan ha ett bra ”Rådslag” under våren baserat på tydliga dokument och attraktiva alternativ kring travets framtida organisation…

Fortsättning följer med andra ord.

Ha det bra,
Robin

Publicerad onsdag 20 januari 2021. info@orebrotravet.se