Hämta ditt travprogram hos oss

Gör som Lasse X, hämta ditt travprogram hos oss - gratis!


Hej alla traventusiaster!

Hoppas ni haft en bra början på året. Det känns som många av våra aktiva har haft det och det är en fröjd att räkna in alla tränar-, kusk- och ryttarsegrar!

Som tidigare nämnts så sker det ju en allt snabbare digitalisering av vårt samhälle och så även inom travet. Det har med sig förändringar för årskort samt banprogram som vi tidigare har skrivit om och senast den 15e december förra året.

Följande har beslutats centralt:

  • Tryckta banprogram kommer som grund enbart levereras till travbanan. Travsällskapen kan skicka ut programmet (mot en ökad kostnad) till programprenumeranter (men tänk på distributionstiderna).
  • Samtliga aktiva skall få ett sms/mail med länk till banprogrammet.
  • Subventioneringen som svensk travsport via ST har stått för i samband med distributionen till aktiva, hästägare och uppfödare är minskad med 73%.
  • Programmen skall publiceras som en pdf på travsport.se.
    Ambitionen är att ta fram en uppdaterad version med utskriftsläge och bättre läsbarhet.

Som vi tidigare berättat finns det två val:

  • Om du som tidigare har prenumererat på programmen väljer att ta emot och läsa programmen bara i digitalt format framöver, behöver du inte göra någonting. Länk till programmet skickas med sms. Kontrollera gärna med Örebrotravet så vi har ditt mobilnummer.
  • Om du som tidigare har prenumererat på programmen vill fortsätta att få de hemskickade i brevlådan, så kommer det att kosta 499kr/år. Om ni vill göra detta, så ta kontakt med oss på info@orebrotravet.se. Notera att vi inte kan garantera att programmen anländer i god tid innan tävlingsdagen.
  • OBSERVERA att GRATIS program kommer finnas tillgängliga på banan när det är öppet för tävling (och på Sportkontoret vardagar 8-12.00).

Vi vet att det är många som saknar de faktiska programmen, men vi hoppas att många av er kommer att bli vän med de digitala lösningarna eller i alla fall uppskatta de gratis program ni kan hämta hos oss.

Som ni ser på bilderna ovan så försöker vi göra programmen så tillgängliga som möjligt och upphämtandet så Coronasäkert som möjligt med den nyinstallerade boxen. Vänligen tänk på nästkommande medlem i Team Örebro när ni hämtar program och ta inte fler än ni kommer använda!

Så att ni alla ska förstå varför vi måste göra detta och inte fortsätta med hur det var tidigare, så är skälen förstås ekonomiska. Efter ST drar ner så mycket på sin subventionering så har vi helt enkelt inte råd att fortsätta. Om vi skulle fortsätta trycka och skicka program i samma omfattning som tidigare skulle det kosta oss 508 000kr och de pengarna har vi inte, även efter de kostnadsbesparingar vi jobbar på.

Under Corona-nedstängningen kommer vi göra ett undantag för hästägare med häst till start den aktuella tävlingsdagen. När hästägare inte kan komma till banan för att se sin ögonsten tävla (och hämta ett program) så tycker vi de åtminstone ska få ett banprogram som kan sparas som ett minne.

Hoppas ni kör (bil eller häst) och går försiktigt i vinterhalkan!

Ha det bra,
Robin

Publicerad onsdag 13 januari 2021. info@orebrotravet.se