Hallå där Torbjörn Maltesson

Hallå där Torbjörn Maltesson, dubbelvinnare på Eskils - 67% i segerprocent 2021! 😊


Vilken fantastisk kväll ni hade på Eskilstuna i tisdags - två starter och två segrar! Livi Obelix H.M. och Firebird Scoop hette vinnarna som båda elegant lotsades till seger av Micael Lindblom. Handen på hjärtat, trodde du på detta innan kvällen började?
”Firebird trodde jag en hel del på, men Obelix hade jag inga direkta segerfunderingar med…han är riktigt bökig, han har inte tagit i under loppen och han bryter…men det gör han inte hemma och man visste ju att han hade det i sig. Jag blev extra glad att jag kunde vinna med Obelix då ägaren har visat sånt fantastiskt tålamod”.

Du har ju haft en riktigt bra karriär som tränare och 2018 sprang ju dina hästar in över 650tkr! Kan du berätta lite om dig själv för våra läsare?
”Jag har inte hållit på så länge, jag och min fru hade brukshästar och sen råkade vi få in en travare i vårt stall. Sen vet du ju hur det är, har man suttit upp bakom en travare så är man ju FAST! Jag började sent, 2005 och det var väl först 2018 att jag började förstå att man gjorde något rätt”.

Du har åtta hästar på din träningslista och ser att ni själva äger fem av dem. Vilka av hästarna på listan har du lite extra förhoppningar på?
”Det ser bra ut för alla våra hästar, men det är svårt att inte nämna Stracciatella Doc som precis blivit 3 år och redan har hunnit med 5 starter som 2 åring. Det är en mindre modell som har otroligt lätt för sig och när värstingkuskar som Goop och Lennartsson har sagt att det är en riktigt fin häst så man lyssnar man ju på vad de säger!

Jag har även två ostartade 4-åringar som snart är redo för kval och känns bra. Kanske framförallt Despacito, som är efter Maharajah och är en riktig travare. Det har strulat för honom då han opererats i en has som det sen blev inflammation i och det blev i princip dagliga besök hos veterinären innan det blev bra. Han är väl het, men nu har jag fått tips från Micael Lindblom om utrustning så jag hoppas det ska bli bra!”

Kul du nämner om att Micke Lindblom ger tips om utrustning och annat, hur tycker du generellt att samarbetet är mellan alla aktiva i Trav-Sverige numera?
”Jag blir faktiskt sur när jag läser allt negativt som skrivs om trav…en amatör som jag får så otroligt mycket hjälp från alla proffsen…när man är på Örebro och man behöver låna, säg, en sulky så kan man gå till Hans Karlsson eller Per Fromell och de ställer upp direkt…är man på Färjestad frågar man Micke J (som knappt känner en) och inga problem…sen ger Björn Goop, Carl Philip och Micke Lindblom frikostigt tips när de kör mina hästar…det är en fantastiskt stämning och välvilja inom travfamiljen som jag verkligen vill att alla ska förstå”.

Jättekul att höra! Som du kanske har sett så tycker jag själv det är så synd att alla inte får höra alla dessa positiva historier som ju dagligen finns i trav-Sverige, tack för att du delar med dig!

Innan vi lämnar dig, när är nästa start du och våra läsare ska ser fram emot?
”Nästa vecka startar O.M. Easton igen på Eskilstuna, där han vann senast. Det är en riktig tuffing! Han är en liten häst som gått igenom två gaffelbandsskador och har en fantastisk inställning. Jag ser fram emot hans start…”

Tusen tack Torbjörn och lycka till med dina fina hästar!

Go Team Örebro!

Publicerad torsdag 14 januari 2021. info@orebrotravet.se