Hallå där Stefan Åkerberg...

Stefan Åkerbergs Mando Diao tog igår sin första seger och det på nationalarenan Solvalla! De vann ett montélopp tillsammans med Madelene Berås på ryggen.


Det känns som härliga ”sannsagor” duggar tätt just nu på Örebrotravet med Jonas Gylling, Torbjörn Maltesson, Tobias Nylin (2 av 2, andra segern också på Valla igår) och nu Stefan med Mando Diao!

Vi ringde upp Stefan för att gratulera och få reda på lite mer om honom och hans ögonsten.
”Det började egentligen redan 1962 när farsan köpte häst och sen dess har man varit såld!

Jag har bra träningsmöjligheter hemma med en bana på 1300m som har en raka på 4-500m där man kan dra på lite.

Jag köpte Mando Diao som 5-åring och det har varit en del problem med honom. Han har bland annat opererats två gånger i höger framknä.”

Det ser ut som han går riktigt bra i monté, men det var lite strul i början med en del galopper? Men nu har ni ju fantastiska 1555 start poäng och det är ju på V75 nivå…vad har ni för planer framöver?
”Ja, det har blivit en del ”feggalopper” och vi hade otur i första starten med sex omstarter och i den andra blev vi påkörda. Han går nog bäst i monté och då vill jag inte starta lika tätt, men jag är lite sugen på ett montélopp i slutet av februari. Det är möjligt att det blir ett sulkylopp innan men det beror en del på vädret också. I vinter har vädret hittills varit bra och vi har haft fina träningsförutsättningar”.

Återigen ett stort GRATTIS till dig och Mando från Team Örebro! Det är så underbart att se eldsjälar som du lyckas och fantastiskt att se 11-åriga hästar, som trivs med livet, går och vinner på Solvalla!

Foto: Lånat foto på Madelene, Mando Diao och Stefan Åkerberg

Publicerad torsdag 21 januari 2021. info@orebrotravet.se