Hallå där Jonas Gylling!

Askersundsbon Jonas har nyligen gått klart Körlicenskursen på vår Travskola och kommer göra en rejäl satsning på travsporten!


Hur kommer det sig att du bestämde dig för att ta körlicens Jonas?
”Jag har länge varit travintresserad vilket jag har min fru och hennes familj att tacka för. Min svärmor, Maria Calner, födde upp och ägde King Express som ju vann hela 20 lopp.

Tuffe Winston var en annan familjehäst som jag tom var med och körde i både träning och i provlopp. Efter man har suttit bakom en häst och känt krafterna så är man ju fast!”

”Men sen kom livet emellan med mycket jobb och utvecklande av mina företag så det var inte förrän tre år sen som jag började köra häst igen. Jag har haft möjligheten att få köra häst hos min kompis Håkan Arvidsson och har haft turen att känna på några Björn Goop-tränade kanoner! Jag har även en häst i träning hos Björn, Ready To Roll som nyligen genomgick en operation i framknäna.”

”Nu vill jag verkligen satsa på travet då det inte finns något roligare!”.

Ja visst är travet underbart på så många vis, men du tar ett steg längre än de flesta och vill verkligen satsa på att köra lopp?
”Jag älskar hästar, höga farter och är en riktig tävlingsmänniska så vad kunde vara bättre än att vara kusk! Vi får se om jag är något bra på det, men jag vill göra ett seriöst försök. Jag har gått ut på sociala medier för att berätta om mig själv och jag kallar mig ”Gratiskusken”…jag vet hur tufft och dyrt det är att äga häst så om jag får chansen att köra lopp så tar jag inget betalt av hästägaren”.

Du ska ju göra debut redan nu på söndag med delägde Digital Lucky, måste vara otroligt spännande! Kan du också berätta mer om Digital Lucky och hur det kommer det sig att du hittade honom?
”Det ska bli fantastiskt kul att få köra lopp mot Ulf Ohlsson, Jepson, Ingves och de andra. Jag sticker ut hakan och tror att vi vinner! Det känns som det finns en enorm kapacitet i Lucky.”

”Jag var på jakt efter en häst och hörde att Stefan Melander hade några till salu. Sen tittade jag igenom lopparkivet och hittade Lucky. Därefter var jag och provkörde honom och blev imponerad, han lägger många meter under sig! Jag hade tänkt att köpa en häst, men det blev en till…Digital Bar. Jag gillar verkligen Stefan Melanders sätt att tänka när det gäller träning av häst, han ger dem tid och hästen får ”växa ut” ordentligt. Det är inte bara jag som äger hästarna utan jag har ett gäng delägare med mig och om det går bra kanske det blir fler”.

Jättekul att se någon ny som satsar på travet och det ska bli spännande att se din kusktalang på söndag. Du har dina hästar hos Elin Dalegård här på Örebrotravet, vilket är jättekul att se. Hur kommer det sig att ni hittade varandra?
”När jag anmälde mig till Körlicenskursen såg jag att man var tvungen att ha med sin egen häst och då jag visste att Elin var från Askersund ringde jag och frågade henne om råd. Hon ställde upp direkt med egna hästar och hjälpte tom mig att sela och annat under kursen trots det var sent på kvällen. Som så många andra travtränare jobbar Elin hårt och det känns kul att kunna se till att hon får fler fina hästar in på träningslistan”.

Tack för pratstunden Jonas och ett STORT TACK för de LED-lampor ditt företag har sponsrat Örebrotravet med! Team Örebro önskar välkommen in i teamet och tummar hålles att du är ”lucky” med din debut på söndag!

Publicerad tisdag 12 januari 2021. info@orebrotravet.se