Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Hallå där Anna Erixon!

Du ska ju tävla på Vincennes av alla platser på söndag med det fantastiska stoet Galactica! Det är inte alla som får äran att tävla där, det måste kännas riktigt häftigt?


- Det är en dröm som går i uppfyllelse, det känns helt otroligt att få chansen att göra det och jag är enormt tacksam mot familjen Bergström som låter mig få förtroendet här nere.

Men du har minsann tävlat framgångsrikt i Frankrike tidigare när du vann med Ladyofthelake 2019. Hur är det att tävla där, några skillnader mot i Sverige? Före, under eller efter loppen?
- Visst finns det skillnader i rutiner och mentalitet, det gör det. Jag upplever att vi i Sverige försöker hjälpa dem utländska ryttare som kommer till oss på ett väldigt bra sätt men den mentaliteten finns inte riktigt här nere. Här gäller det att ha gjort sin hemläxa så gott man kan innan man kommer till banan.

- Sen har det varit olika rutiner på båda dem banorna jag tävlat på tidigare här nere angående vägning osv och det är skönt med Sverige tycker jag, att vi har det hyfsat likadant på alla banor.
Men överlag är det fantastiskt att rida i Frankrike, här märker man att monten har en annan status.

Det är inga duvungar ni möter direkt...Carat Williams, Looking Superb och Fado du Chene för att nämna några...vad tror du om chanserna? Distansen? (Galactica verkar ju gå på alla distanser, hon vann ju Stochampionatet och har även travat 9.9ak!)
- Vi har såklart väldigt stor respekt för motståndet och vet att vi slår ur underläge minst sagt... men vi är otroligt peppade på att göra allt vi kan och har en plan för hur jag ska rida loppet. Tankarna inför är väl att det blir en prövning för Galactica att gå en lång distans under sadel och hon måste visa mod mot dessa hästar.Hon har en fysik som absolut klarar det men mentaliteten kommer att sättas på prov, precis som för alla svenska hästar som går ut på Vincennes. Sen hur långt det räcker har vi självklart ingen aning om, men Galactica mår som en drottning här nere på Grosbois och hon är där Malin vill ha henne.
Så vi ska försöka njuta på söndag och göra det till en upplevelse vi som team sent ska glömma ☺️

Något annat du vill berätta?
- Jag vill passa på att skicka ett stort tack till min pappa som sköter jobbet hemma med mina hästar under tiden som jag är här nere och att jag är otroligt tacksam för alla meddelanden och hejarop vi hittills fått, det värmer väldigt!

Vi är riktigt stolta att en i Team Örebro är med och tävlar på den största av travscener på söndag, på den svarta kolstybben på Vincennes!

Tack Anna och ett stort lycka till!

Foto: Anna Erixon och Galactica efter SM-segern.

Publicerad lördag 9 januari 2021. info@orebrotravet.se